Sposób przygotowania:
Pulpeciki z sosem pomidorowym
Mięso mieszamy z kilkoma łyzkami kaszy manny oraz z cebulka pokrojona w drobniutka kosteczkę oraz przyprawami : pieprz , sól , papryka mielona slodka i ostra oraz dokładamy jajko , z masy formujemy kuleczki które potem podpiekamy na gorącym oleju do zrumienienia. Pomidory obieramy ze skorki i ścieramy na tarce do ganka , dodajemy odrobine oliwy , rosołek , ugniatamy ząbek czosnku i dodajemy wraz z przyprawami , pieprz , sol , oregano , bazylia , tymianek , wszystko wedlu wlasnego smaku i uznania , dusimy aż stanie się jednolitym sosem , jesli jest za gesty dodajemy troszkę wody , jesli jest za żadki zagęszczamy mąka , na koniec dodajemy troszkę gęstej smietanki. Podajemy z ziemniaczkami puree i np. czerwona kapustką:)
anetka
mediana
jarek-energy
oczywiscie dusi sie je po podpieczniu , mozna je tez gotować ale smak wtedy jest inny.
Gość
jarek-energy
będą miekkie , napisalem by je dusic po podpieczeniu , to nie normalne ylko duszone pulpeciki tylko podpiekane po prostu
Gość
monty
dzastina
Super przepisik i wygląd obiadu supeerr
kwiatula