Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Pulpeciki z warzywami w sosie pomidorowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pulpety w sosie pomidorowym

Pulpeciki z warzywami w sosie pomidorowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pulpeciki z warzywami w sosie pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z warzywami w sosie pomidorowy
Marchew (obrać i pokroić w słupki),korzeń pietruszki śr. wielkości(obrać i pokroić w słupki),cebulę śr. wielkości(cebulę pokroić i połowę dodać do mięsa mielonego).Bułkę namoczyć i odcisnąć. Do miski włożyć wszystkie składniki na masę mięsna,doprawić do smaku solą,pieprzem i wyrobić.Do garnka wlać ok. 3/4 l wody -zagotować.Z masy mięsno-warzywnej formować pulpety i wrzucać do gotującej się wody,potem dodać pomidory(obrane ze skórki i pozbawione nasion pokroić w kostkę),koncentrat pomidorowy,cebulę,przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu ok 30 min. Pulpety wyjąć sos zagęścić śmietaną wymieszana z mąką,chwilę pogotować i zestawić z ognia.Sos zmiksować, postawić na ogień doprawić solą , pieprzem , cukrem do smaku i na koniec posypać zieleniną.
Pulpeciki z warzywami w sosie pomidorowy
Etap 1