Sposób przygotowania:
Pulpeciki zapiekane z ryżem i papryką
Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą, solą i drobno posiekaną cebulką. Formujemy pulpeciki.
Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż. Układamy pulpeciki.
Do miski wlewamy wodę, dodaję roztopione masło i wszystkie przyprawy i to wszystko mieszamy.
Paprykę kroimy w paski i układamy pomiędzy pulpecikami. Wszystko zalewamy zalewą i delikatnie mieszamy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 190 stopni na około 1 godzinę, później na pulpeciki układamy ser i zapiekamy 15 minut.
Gotowe ;) Smacznego ;)
Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż. Układamy pulpeciki.
Do miski wlewamy wodę, dodaję roztopione masło i wszystkie przyprawy i to wszystko mieszamy.
Paprykę kroimy w paski i układamy pomiędzy pulpecikami. Wszystko zalewamy zalewą i delikatnie mieszamy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 190 stopni na około 1 godzinę, później na pulpeciki układamy ser i zapiekamy 15 minut.
Gotowe ;) Smacznego ;)