ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Pulpety gotowane ze szpinakowym środkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowe i pożywne pulpety dla dbających o linię.

Pulpety gotowane ze szpinakowym środkiem

Składniki:

Pulpety gotowane ze szpinakowym środkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety gotowane ze szpinakowym środkiem
Mięso nakładamy do naczynia, bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i wkładamy do mięsa. Wyciskamy tam również czosnek, wbijamy jajo, solimy, pieprzymy i mieszamy wszystko ze sobą dokładnie. W razie potrzeby dosypujemy bułki tartej. Szpinakowe kulki wykładamy na patelnię z odrobiną oliwy i pod przykryciem dusimy aż się rozmrożą. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Z mięsa formujemy placki, na środek każdego wkładamy 1 łyżeczkę szpinaku i zawijamy placki tworząc kulę z nadzieniem szpinakowym. Gotowe kule wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę i gotujemy na małym ogniu ok. 10 – 15 minut. Smacznego!