Sposób przygotowania:
Pulpety mięsno-warzywne z indyka
Marchewkę, seler, por i pietruszkę oczyścić, umyć, pokroić na kawałki, zalać posolonym wrzątkiem, gotować około 20 mm, a następnie wyjąć z wywaru (wywar zachować) i osączyć. Bulkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć wraz z warzywami i połączyć z mięsem. Dodać żółtka, koperek, tymianek oraz sól. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodając porcjami, delikatnie wymieszać z masą mięsną. Uformować małe pulpety i gotować je na małym ogniu około 20 min w wywarze z dodatkiem jarzynki. Kukurydzę i groszek połączyć z brokułami, włożyć masło i dusić 7 min. Włożyć pulpety i delikatnie wymieszać. Posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
darek112