jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Pulpety rybne

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pulpety rybne ze świeżej ryby, cebuli i koperku:)

Pulpety rybne

Składniki:

Pulpety rybne

 

  • ½ kg filetów rybnych
  • 1 cebula
  • 2 kostki bulionowe rybne
  • 1 bułka pszenna lub 2 kromki chleba pszennego tostowego
  • 1 łyżka posiekanego kopru
  • ½ szklanki mleka pełnotłustego
  • 2 łyżeczki przyprawy do ryb
  • 1 jajo
  • ¾ litra wody
  • 2 liście laurowe
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pulpety rybne
Bułkę lub chleb namoczyć w mleku i odcisnąć, a później zmielić wraz z filetami rybnymi w maszynce.
Cebulę posiekać w drobną kostkę i wymieszać ze zmielonymi składnikami.
Następnie do masy rybnej dodać 1 jajo, łyżkę posiekanego koperku, sól, przyprawę do ryb, pieprz i wymieszać.
Kostki bulionowe zagotować z wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Z przygotowanej masy rybnej formować małe kulki i wrzucać na gotujący się bulion.
Gotować pod przykryciem około 20-25 minut.