Sposób przygotowania:
Pulpety rybne
Bułkę lub chleb namoczyć w mleku i odcisnąć, a później zmielić wraz z filetami rybnymi w maszynce.
Cebulę posiekać w drobną kostkę i wymieszać ze zmielonymi składnikami.
Następnie do masy rybnej dodać 1 jajo, łyżkę posiekanego koperku, sól, przyprawę do ryb, pieprz i wymieszać.
Kostki bulionowe zagotować z wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Z przygotowanej masy rybnej formować małe kulki i wrzucać na gotujący się bulion.
Gotować pod przykryciem około 20-25 minut.
Cebulę posiekać w drobną kostkę i wymieszać ze zmielonymi składnikami.
Następnie do masy rybnej dodać 1 jajo, łyżkę posiekanego koperku, sól, przyprawę do ryb, pieprz i wymieszać.
Kostki bulionowe zagotować z wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Z przygotowanej masy rybnej formować małe kulki i wrzucać na gotujący się bulion.
Gotować pod przykryciem około 20-25 minut.
wedith1
moli