Sposób przygotowania:
Pulpety rybne w occie
Rybę wyłożyć z zamrażki, aby się rozmroziła, dokładnie odsączyć z powstałej wody. Filety zmielić w maszynce do mięsa, przełożyć do miski. Cebulę białą pokroić w pióra i podsmażyć chwilę, aby zmiękła, nastepnie zmielić tak jak rybę. Do miski z rybą dodać jajko, kajzerkę, bułkę tartą, mąkę, przyprawy oraz szczypiorek. Rozgnieść dwa żabki czosnku przez praskę. Dodać posiekaną w drobną kosteczkę cebulę czerwoną. Całość wymieszać. (Do pulpetów dodaję więcej mąki i bułki tartej, gdyż później leżą jeszcze w zalewie i mogłyby się rozpaść). Smażyć na złoto na dobrze rozgrzanej patelni w dużej ilości oleju, odsączyć na ręczniku papierowym. Cebulę pokroić w piórka, marchew w talarki wrzucić do wody razem z liści laurowymi, zielem angielskim i zagotować, aby cebula i marchew zmiękła zmiękła. Ostudzić, dodać ocet, przyprawić cukrem i solą do smaku. Pulpety wyłożyć do miski i zalać zalewą octową. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.