iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pulpety rybno-ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię ryby, dlatego często przyrządzam z nich potrawy. Takie pulpety są lekkie, proste w wykonaniu i bardzo smaczne.

Pulpety rybno-ryżowe

Składniki:

Pulpety rybno-ryżowe

 

  • 1/2 kg filetów rybnych,
  • 1 woreczek ryżu,
  • średni pęczek posiekanego kopru,
  • 2 listki laurowe,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki kaszy manny,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • łyżeczka soli,
  • szczypta pieprzu.

Sposób przygotowania:

Pulpety rybno-ryżowe
Rybę mielimy, ryż gotujemy na miękko i studzimy. Wyrabiamy masę z ryb, ryżu, kopru, roztrzepanych jajek, soli, pieprzu, bułki tartej oraz kaszy manny. Formujemy małe kule i smażymy na złoto. W małym garnku gotujemy litr osolonej wody, wrzucamy listki, dodajemy koncentrat i wrzucamy kule, gotujemy 15 min na małym ogniu.