Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie koperkowym 4
Mięso: Do miski wkłądamy mięso mielone, dodajemy jajko, usmażoną na złotko cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, odsączoną i podrobioną bułkę, sól, pieprz oraz majeranek i wszystko dokładnie łączymy- najlepiej ręką. Dodajemy bułkę tartą, by mięso nie było zbyt lepkie. Gotowy farsz formujemy w kulki, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron. Sos: Zagotowujemy wodę z kostką mięsną, dodajemy pokrojony koperek. Do wrzątku wlewamy rozkłóconą i zahartowaną śmietanę z mąką. Przyprawiamy wedle uznania. Następnie wrzucamy usmażone pulpety i gotujemy jeszcze kilkanaście minut. Gotowe!
![Pulpety w sosie koperkowym 4 Pulpety w sosie koperkowym 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-sosie-koperkowym-4-201248.jpg)
![Pulpety w sosie koperkowym 4 Pulpety w sosie koperkowym 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-sosie-koperkowym-4-201249.jpg)
![Pulpety w sosie koperkowym 4 Pulpety w sosie koperkowym 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-sosie-koperkowym-4-201250.jpg)
![Pulpety w sosie koperkowym 4 Pulpety w sosie koperkowym 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-sosie-koperkowym-4-201251.jpg)