sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Pulpety w sosie koperkowym 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne i proste danie. Polecam

Pulpety w sosie koperkowym 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety w sosie koperkowym 5

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie koperkowym 5
Bułkę moczymy w wodzie. Odsączamy i dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy także jajko i pokrojoną w kostkę cebulę. Całość mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli masa jest za rzadka dodajemy bułkę tartą. Formujemy małe pulpeciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Pęczek koperku płukamy i drobno siekamy. Zagotowujemy w garnku 2 szklanki wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, koperek i kostkę rosołową. Śmietanę rozrabiamy z mąką i dodajemy do sosu. Zagotowujemy całość. Doprawiamy solą i pieprzem. Usmażone pulpety polewamy gotowym sosem. Smacznego
Pulpety w sosie koperkowym 5
Mięso mielone mieszamy z bułką, jajkiem i cebulą.
Pulpety w sosie koperkowym 5
Formujemy małe pulpety i obtaczamy w bułce tartej.
Pulpety w sosie koperkowym 5
Pęczek koperku płukamy i drobno siekamy.
Pulpety w sosie koperkowym 5
Wodę zagotowujemy z kostką rosołową, zielem angielskim, liściem laurowym i koperkiem