madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Pulpety w sosie koperkowym 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jak mi się nudzi tradycyjny mielony wtedy przygotowuję to danie

Pulpety w sosie koperkowym 6

Składniki:

Pulpety w sosie koperkowym 6

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie koperkowym 6
Do miski wkładamy mięso, dodajemy jajko i drobno posiekaną cebulę z czosnkiem oraz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, następnie mięso wyrabiamy na jednolitą masę i formujemy średniej wielkości kulki. W garnku gotujemy wodę i gotujemy w niej przygotowane kulki przez około 15 minut. W rondelku rozgrzewamy masło , wsypujemy mąkę i robimy zasmażkę , którą rozprowadzamy bulionem. Kolejno dodajemy drobno posiekany koperek ( czasami jeśli nie mam świeżego używam mrożonego, ale to już nie jest ten sam efekt ) i mleko . Do powstałego sosu wkładamy ugotowane kulki i mieszamy delikatnie. Podajemy z duszonymi ziemniakami.