Sposób przygotowania:
Pulpety z otrębami w sosie koperkowym
Nastawić wywar warzywny na gotowanie pulpetów *. Bułkę pokroić w drobną kostkę i zalać mlekiem. Do mięsa dodać jajko , bułkę , otręby. Wyrobić doprawiając solę, pieprzem mielonym i maggi w płynie. Podzielić na 12 części ( można zrobić większe).Formować kulki i obtaczać w mące. Gotować w wywarze 20 minut. Wyłowić łyżka cedzakową. Pokroić koperek. W garnuszku roztopić masło. Wrzucić koperek i chwilę smażyć. Zasypać mąką -wymieszać. Dolewać powoli wywar z gotowania zmieszany ze śmietanką. Mieszać aż zgęstnieje. Doprawić do smaku sokiem z cytryny , solą i cukrem. Pulpety podawać polane sosem z ziemniakami z wody i surówką.
* Jak nie mamy wywaru możemy użyć takiego z kostki bulionowej lub wody z 1/2 łyżki Vegety , Jarzynki lub tego co kto używa.
* Jak nie mamy wywaru możemy użyć takiego z kostki bulionowej lub wody z 1/2 łyżki Vegety , Jarzynki lub tego co kto używa.
nieuchwytna
cris
Babciagramolka
Nie mam pojęcia- eksperymenyuję :)