kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Pulpety z pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo delikatne w smaku...w sam raz dla dzieci

Pulpety z pekińską

Składniki:

Pulpety z pekińską

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z pekińską
Mięso, poszatkowaną kapustę pekińską, cebulkę w kostkę i startą marchew włożyć do miski, dodać jajko i przyprawy. Wszystko razem wyrobić na jednolitą masę. Robić pulpety, obtaczać w tartej bułce i podsmażyć na oleju. Do garnka wlać ½ l wody, dodać kostkę rosołową, listek i ziele, zagotować, włożyć podsmażone pulpety i gotową około ½ godziny. Na koniec zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną. Podawać z ziemniakami lub makaronem czy ryżem i dowolną surówką.