Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

pulpety z ryb

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pulpety podawać z ziemniakami lub ryżem na sypko.

pulpety z ryb

Składniki:

pulpety z ryb

 

 

Sposób przygotowania:

pulpety z ryb
Włoszczyznę ugotować w półtory litra wody z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Filety rozmrozić, bułkę czerstwą namoczyć, odcisnąć i zemleć razem z rybą w maszynce do mięsa. Do masy rybnej dodać, jajka, koperek i doprawić do smaku sola i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Rękę zwilżyć w wodzie
i formować pulpety wielkości orzecha włoskiego. Wkładać do wrzącego wywaru jarzynowego i gotować na małym ogniu z
20 minut. Pulpety wyjąć łyżka cedzakową i połać sosem koperkowym.