Sposób przygotowania:
Pulpety z serem żółtym w sosie pomidorowym
Do mięsa mielonego dodaję jajko, sól, pieprz, dwie łyżki bułki tartej. Mięso dokładnie ze sobą wyrabiam. Do garnka wlewam wodę, dodaję kostkę rosołową, zagotowywuje.
W czasie gdy woda na pulpety się gotuje do następnego garnka wlewam 1,5 litra wody, dodaję dwa żeberka i kostkę rosołową, gotuję przez 35minut.
Z mięsa mielonego formuję kuleczki, ser kroję w mają kostkę, wkładam ser do środka pulpecika. Wrzucam do wody, gotuję przez 20 minut.
Po 35 minutach z wody wyjmuję żeberka, dodaję sos pomidorowy, gotuję 5 minut, następnie dodaję śmietanę, gotuję jeszcze chwilę.
Pulpety podlewam sosem, podaję z ziemniakami, smacznego.
W czasie gdy woda na pulpety się gotuje do następnego garnka wlewam 1,5 litra wody, dodaję dwa żeberka i kostkę rosołową, gotuję przez 35minut.
Z mięsa mielonego formuję kuleczki, ser kroję w mają kostkę, wkładam ser do środka pulpecika. Wrzucam do wody, gotuję przez 20 minut.
Po 35 minutach z wody wyjmuję żeberka, dodaję sos pomidorowy, gotuję 5 minut, następnie dodaję śmietanę, gotuję jeszcze chwilę.
Pulpety podlewam sosem, podaję z ziemniakami, smacznego.