Sposób przygotowania:
Pulpety z sosem grzybowym
Mięso na pulpety przyprawiam, wbijam jajko, wyrabiam masę. Z masy mięsnej lepie kulki ( wielkość wg uznania)
Przygotowuje sos:
Grzyby oczyszczam, kroję w plasterki, przesmażam na maśle, zalewam wrzątkiem, dodaję przyprawy, zagotowuję.
Na gotujące się grzyby wkładam przygotowane wcześniej pulpety.
Gotuję całość około 30 minut.
Po tym czasie wyciągam pulpety, i zagęszczam sos skrobią i śmietaną.
Na koniec pulpety wkładam z powrotem do sosu, posypuję natką i podaję.
Przygotowuje sos:
Grzyby oczyszczam, kroję w plasterki, przesmażam na maśle, zalewam wrzątkiem, dodaję przyprawy, zagotowuję.
Na gotujące się grzyby wkładam przygotowane wcześniej pulpety.
Gotuję całość około 30 minut.
Po tym czasie wyciągam pulpety, i zagęszczam sos skrobią i śmietaną.
Na koniec pulpety wkładam z powrotem do sosu, posypuję natką i podaję.
BozenaMatuszczyk
zbysiowa
Dziękuję :)
cherry
Szeptucha