sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Pulpety z sosem grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Proste i smaczne pulpety.

Pulpety z sosem grzybowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety z sosem grzybowym

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z sosem grzybowym
Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i dodajemy wraz z jajkiem do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Formujemy małe pulpeciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na złoty kolor i dodajemy pieczarki. Całość smażymy około 10 minut. Podlewamy wodą i dusimy. Następnie zaprawiamy mąką pszenną ze śmietaną i dodajemy do sosu. Zagotowujemy całość. Podajemy z kaszą gryczaną. Smacznego
Pulpety z sosem grzybowym
Mięso wyrabiamy z bułką i jajkiem na gładką masę
Pulpety z sosem grzybowym
Formujemy z masy małe pulpeciki i obtaczamy w bułce tartej
Pulpety z sosem grzybowym
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Pulpety z sosem grzybowym
Pieczarki z cebulką podsmażamy a następnie dusimy