zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Pulpety w sosie pieczarkowym wg Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 350
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowym. Smaczne i proste w przygotowaniu danie dla całej rodziny.

Pulpety w sosie pieczarkowym wg Zub3r'a Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety w sosie pieczarkowym wg Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie pieczarkowym wg Zub3r'a
Do mięsa dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, startą marchewkę, przyprawy, jajko i otręby. Dokładnie ale szybko łączymy wszystkie składniki. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Przekładamy na ręcznik papierowy. Pieczarki oczyszczamy, płuczemy i kroimy w mniejsze części. Posiekaną cebulę szklimy na oliwę. Dodajemy pieczarki i całość chwilę smażymy. Następnie wlewamy bulion i dodajemy przyprawy. Na koniec sos zaprawiamy śmietaną. Do sosu dodajemy pulpety i całość chwilę podgrzewamy. Smacznego!
Pulpety w sosie pieczarkowym wg Zub3r'a
Do mięsa dodajemy marchew, czosnke, przyprawy i jajko.
Pulpety w sosie pieczarkowym wg Zub3r'a
Z mięsa formujemy pulpety i obsmażamy na tłuszczu.
Pulpety w sosie pieczarkowym wg Zub3r'a
Oczyszczone pieczarki kroimy w mniejsze kawałki.
Pulpety w sosie pieczarkowym wg Zub3r'a
Pieczarki przesmażamy wraz z cebulką na oliwię.