gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Pulpety z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo dobre połączenie mięsa i tuńczyka. Danie smakowało rodzinie i zapewne zagości jeszcze u mnie na stole.

Pulpety z tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety z tuńczykiem

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z tuńczykiem
Cebulę pokroić w mniejsze kawałki, paprykę odsączyć z zalewy i także pokroić w mniejsze kawałki. Wylać wodę z tuńczyka, wyjąć go z puszki i pokroić na mniejsze części. Wszystkie składniki, łącznie z mięsem wrzucić do miski i wymieszać. Poszatkować szczypiorek. Dodać do miski, przyprawić wg uznania. Jajko roztrzepać widelcem i dodać do miski, można ewentualnie dodać jeszcze pod koniec 3-4 łyżki bułki tartej. Całość dokładnie wymieszać, a następnie tworzyć kuleczki z powstałej mięsnej masy. Panierować w bułce tartej, a następnie smażyć na oleju ze wszystkich stron. Pod koniec smażenia wyłożyć na talerz i polać dowolnym sosem.
Pulpety z tuńczykiem
Na sam początek przygotować wszystkie składniki
Pulpety z tuńczykiem
Następnie formować pulpety w dłoniach.
Pulpety z tuńczykiem
Pulpety panierować ze wszystkich stron w bułce tartej
Pulpety z tuńczykiem
Następnie smażyć na patelni z olejem ze wszystkich stron. Polać sosem.