Sposób przygotowania:
Puree ziemniaczane z brzoskwinią
Ziemniaki obrać , pokroić w ćwiartki . Morele pokroić w paseczki i dodać do ziemniaków , zalać wodą i osolić . Gotować do miękkości . Odcedzić . Dodać masło , pokrojoną drobno brzoskwinię , rozkruszone mini kostki Smażonej cebulki. Zrobić puree . Wsypać kurkumę i dokładnie wymieszać tak by całe puree nabrało złocistego koloru .
Podawać formując kształt półkuli i obkładając zielonymi listkami Np. pietruszki czy mięty ( tak by przypominało kwiat ).
Gwoli wyjaśnienia : dlaczego używam do puree mini kostek cebulki Knorra zamiast podsmażonej cebuli . To proste . Podsmażoną cebulkę w potrawie widać , a nie gra mi ona z daniem kolorystycznie , zaś mini kostki nadają smak cebulki a nie zmieniają kolorytu potrawy . I tyle . Dla mnie jest to argument do ich użycia. A jeśli ktoś woli z podsmażoną cebulką to proszę bardzo .
Podawać formując kształt półkuli i obkładając zielonymi listkami Np. pietruszki czy mięty ( tak by przypominało kwiat ).
Gwoli wyjaśnienia : dlaczego używam do puree mini kostek cebulki Knorra zamiast podsmażonej cebuli . To proste . Podsmażoną cebulkę w potrawie widać , a nie gra mi ona z daniem kolorystycznie , zaś mini kostki nadają smak cebulki a nie zmieniają kolorytu potrawy . I tyle . Dla mnie jest to argument do ich użycia. A jeśli ktoś woli z podsmażoną cebulką to proszę bardzo .
msewka