Glumanda

Glumanda

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Puree ziemniaczano-jarzynowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nie musza to byc zawsze te same ziemniaki... mozna je urozmaicic :)

Puree ziemniaczano-jarzynowe

Składniki:

Puree ziemniaczano-jarzynowe

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczano-jarzynowe
Ziemniaki umyc, obrac. Marchew umyc, obrac. Seler umyc, obrac. Czosnek obrac, pozostawic w calosci. Ziemniaki, marchew, seler i czosnek zalac wrzaca woda i ugotowac. Po zawrzeniu dodac sol. Koper obrac z galazki a lodyge umyc i dodac do gotujacych sie jarzyn. Po ugotowaniu jarzyn, odcedzic je i odparowac. Mleko podgrzac. Jarzyny utluc na jednolita mase dodajac dobrze cieple mleko + lyzke masla. Posypac pokrojonym koperkiem. Takie puree dobrze smakuje do kotletow jak i do ryby. Smacznego!

Tagi:

ziemniaki