Sposób przygotowania:
Puszyste bułeczki z jabłkami
Drożdże rozkruszyć, dodać do przesianej mąki. Dodać rozkłócone jajka, połowę cukru, miękką margarynę. Zagnieść ciasto, wyrabiać do momenty aż ciasto będzie jednolite i nie będzie kleić się do rąk. Ciasto włożyć do woreczka i wstawić do lodówki na około 2 godziny. W tym czasie obrać jabłka, pokroić w małą kosteczkę, dodać 1,5 łyżeczki cynamonu, cukru do smaku, odstawić. Powstały sok odlać. Po wyjęciu ciasta z lodówki brać jego porcje, rozwałkować na cienki placek i wycinać z niego trójkąty. Na każdym kłaść porcję jabłek i zawinąć, odciąć ewentualne za długie końcówki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić w ciepłe miejsce na około 20 minut. Przed włożeniem do piekarnika bułeczki delikatnie posmarować białkiem i lekko posypać cynamonem wymieszanym z cukrem. Piec 35-40 minut.