Sposób przygotowania:
Puszyste muffinki z brukselką i warzywami
Brukselkę wrzucić na osolony wrzątek i gotować 5 minut .Odcedzić,pokroić na połówki lub ćwiartki. Cebulę i czosnek obrać,cebulę posiekać drobno,czosnek przecisnąć przez praskę poddusić na łyżce masła na patelni,dodać brukselkę i pokrojoną w kostkę marchewkę oraz osączony z zalewy groszek,doprawić do smaku czubricą solą i pieprzem.Wymieszać. Jajka ubić na puszysta masę ze śmietaną ,dodać kaszę mannę i delikatnie wymieszać doprawić do smaku bazylią oraz gałką .Ceramiczne kokilki około 7 sztuk wysmarować masłem i posypać bułką tartą wyłożyć warzywa i zalać masą jajeczną.Nagrzać piekarnik do 180*c. Kokilki wstawić do większego naczynia żaroodpornego z gorącą wodą tak aby kokilki były do połowy zanurzone i piec 20 minut aż masa całkowicie się zetnie. Podawać na ciepło przybrane listkami świeżej bazylii.