Sposób przygotowania:
Puszyste rogaliki
Mąkę przesiać przez sitko, dodać cukier, cukier waniliowy, jajka i posiekaną margarynę. Podgrzać lekko mleko i rozpuścić w nim drożdże. Wlać do składników wyżej wymienionych. Ciasto bardzo dokładnie wyrobić, aż będzie gładkie i pulchne. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części, każdą cześć rozwałkować w koło i przekroić na 8 trójkątów. Na środek szerokiej części trójkąta ułożyć nadzienie i zwinąć do wierzchołka trójkąta. Rogaliki piec w temperaturze 200 stopni aż się lekko zarumienią (ok 20- 30min.) po upieczeniu rogaliki posmarować lukrem (5 łyżek wody, 2 łyżeczki cukru i troszkę cukru waniliowego dokładnie wymieszać) Życzę smacznego!