mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Puszysty deser wiśniowy zapiekany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczny deser na wiśniowy sezon.

Puszysty deser wiśniowy zapiekany

Składniki:

Puszysty deser wiśniowy zapiekany

 

 

Sposób przygotowania:

Puszysty deser wiśniowy zapiekany
Wiśnie przebrać, umyć, oberwać ogonki, wydrylować. Formę do tarty wysmarować masłem, posypać bułką tartą, na dnie ścisło ułożyć wiśnie. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Do miski wlać śmietanę, wsypać cukier, mąkę, wbić jajka, dokładnie zmiksować. Śmietaną zalać wiśnie, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 25minut.

Tagi:

jajko tarta jajka