Sposób przygotowania:
Puszysty placek ze śliwkami
mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy i mieszamy przesianą mąkę z cukrem ,łączymy z tłuszczem żółtkami i robimy szybko ciasto
i wkładamy do lodówki,międzyczasie umyte śliwki trzeba wypestkować i pozostawić by trochę wyschły a w tym czasie wałkujemy ciasto kładziemy na blachę nakłuwamy pikulcem i na cieście układamy pokrojone na pół śliwki słabo wkładając do ciasta wkładamy do natłuszczonej blachy obsypanej bułką tartą i pieczemy w piekarniku na 25 minut gdy już będzie gotowe wyciągamy blachę posypujemy cukrem pudrem i czekamy aż ostygnie
i wkładamy do lodówki,międzyczasie umyte śliwki trzeba wypestkować i pozostawić by trochę wyschły a w tym czasie wałkujemy ciasto kładziemy na blachę nakłuwamy pikulcem i na cieście układamy pokrojone na pół śliwki słabo wkładając do ciasta wkładamy do natłuszczonej blachy obsypanej bułką tartą i pieczemy w piekarniku na 25 minut gdy już będzie gotowe wyciągamy blachę posypujemy cukrem pudrem i czekamy aż ostygnie