wiola333

wiola333

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Puszysty serniczek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszny sernik, taki delikatny

Puszysty serniczek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Puszysty serniczek

 

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki,
  • 5 łyżek cukru pudru,
  • 4 żółtka,
  • 0, 5 kostki KASI,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • śmietana 2 łyżki,

 

  • Ser:
  • mleko 1 szklanka,
  • ser z wiaderka 1 kg,
  • szklanka cukru,
  • 6 jajek,
  • budyń śmietankowy (duży),
  • 1/4 szklanki oleju,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • łyżka proszku do pieczenia,

 

Sposób przygotowania:

Puszysty serniczek
1. Ciasto: z podanych składników zagnieść kruche ciasto, jeśli jest za luźne dodać mąki, wysmarować dużą formę tłuszczem i wyłożyć papierem i rozwałkować ciasto, dać na foremkę. 2. Ser: żółtka utrzeć z cukrem , dodać dudyń , mąkę ziemniaczaną , olej, proszek do pieczenia i ser - ucierać dodając mleko . Następnie ubić pianę z białek dodać do sera i delikatnie wymieszać . Wlać na ciasto i piec aż sie zarumieni.3. Na wierzch ubić białka z cukrem dodać do tego mąkę ziemniaczaną i dać na ciasto 20 minut przed końcem pieczenia sernika.
Puszysty serniczek
Etap 1
Puszysty serniczek
Etap 2