anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Puszysty sernik wg anji

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny sernik polecam dla każdego

Puszysty sernik wg anji

Składniki:

Puszysty sernik wg anji

 

 

 

Sposób przygotowania:

Puszysty sernik wg anji
Ciasto: Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej resztę składników. Wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na brytfankę. Sernik: Ser utrzeć, jeśli to konieczne to dwa razy. Następnie dodać do niego pozostałe składniki. Białka ubić z dwoma łyżkami cukru i dodać na końcu do sera. Masę serową wylać na ciasto i piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 1 godzinę. Wierch upieczonego sernika można posypać cukrem pudrem.