Sposób przygotowania:
Pychota kokosowo-adwokatowa
Krem :z mleka odlać pół szklanki mleka,resztę mleka zagotować.W odlanym mleku wymieszać budyń śmietankowy i obie mąki wlać do gotującego się mleka i zagotować.Budyń ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem dodawać porcjami zimny budyń i utrzeć na jednolity krem. Na końcu porcjami dodawać adwokat wymieszany z spirytusem i ucierać.
Biszkopt:ubić białka na sztywno dodać cukier, żółtka i dalej ubijać tak długo aż ciasto będzie sztywne. Mąkę,kakao i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, dodawać porcjami do masy jajecznej i delikatnie mieszać. Wylać na blachę z brzegami wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 25 min w 170 st.
Zimny biszkopt przekroić na pół.
Blat kokosowy:białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać do rozpuszczenia się cukru następnie dodać kokos i wymieszać łyżką. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 20 min w 160 st.aż kokos zacznie się rumienić. Warstwy ciasta biszkopt,krem,blat kokosowy,krem,biszkopt,warstwa kremu i na górę zetrzeć czekoladę.
Biszkopt:ubić białka na sztywno dodać cukier, żółtka i dalej ubijać tak długo aż ciasto będzie sztywne. Mąkę,kakao i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, dodawać porcjami do masy jajecznej i delikatnie mieszać. Wylać na blachę z brzegami wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 25 min w 170 st.
Zimny biszkopt przekroić na pół.
Blat kokosowy:białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać do rozpuszczenia się cukru następnie dodać kokos i wymieszać łyżką. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 20 min w 160 st.aż kokos zacznie się rumienić. Warstwy ciasta biszkopt,krem,blat kokosowy,krem,biszkopt,warstwa kremu i na górę zetrzeć czekoladę.
2milutka
alaaa
tak, warte zrobienia
barbara18
alaaa
jak dla gości to kto tam kalorie liczy,,ważne żeby smakowało,czekam na opinię
Beatris
alaaa
no ja nie mogę ,Beatris dziękuję za czujność oczywiście błąd,mają być 2 łyżki,
Beatris
Tak myślałam, ale wolałam się upewnić.
kalia
alaaa
cieszę się, że smakowało