pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 81]

Pychotka

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

na spotkaniu koleżanek pierwszy zniknął z patery

Pychotka

Składniki:

Pychotka

 

  • 1 biszkopt
  • 3 szkl. mleka
  • 6 łyżek cukru
  • 1 masło lub margaryna
  • 1 galaretka zielona
  • 2 galaretki czerwone
  • 1 śmietana "Śnieżka"
  • 2 budynie śmietankowe

Sposób przygotowania:

Pychotka
Z dwóch szkl. mleka odlewamy 1/2 szkl. i w nim rozpuszczamy budyń,resztę mleka zagotować z cukrem i wlać do niego rozpuszczony budyń.Zimny budyń ucieramy z masłem.Śnieżkę ubijamy w 1 szkl.mleka,pod koniec ubijania wlewamy tężejącą zieloną galaretkę,którą rozpuszczamy w 1 szkl. wrzącej wody.Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w 0,75l wrzącej wody.Biszkopt przekroić na pół.Na jedną połówkę wyłożyć masę budyniową,trochę masy zostawić na górę placka,na masę budyniową dajemy ubitą śnieżkę i przykrywamy drugą połową biszkoptu.Górę biszkoptu smarujemy masą budyniową,posypujemy wiórkami czekolady i zalewamy tężejącą galaretką.Zamiast czekolady można dać owoce.

Tagi:

biszkopt