Sposób przygotowania:
Pychotka
BISZKOPT Ubić białka z cukrem na sztywno. Do ubitej piany dodać żółtka. Na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia . Ciasto piec 30 minut w 175 stop. KREM 2 galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody, gdy zaczną tężeć, wymieszać je z dżemem. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. 2 galaretki rozpuścić w 1 szkl wody, gdy stężeją, wymieszać je ze śmietaną. Biszkopt przekroić na pół, na pierwszą część biszkoptu wyłożyć dżem z galaretkami. Przykryć biszkoptem i wyłożyć na wierzch ciasta, śmietanę z galaretkami. Wierzch posypać startą czekoladą. Ciasto włożyć do lodówki.
bajtek
misia53
Danusia19671
A więc to będzie tylko 1 szklanka mąki pszennej, a ja przez pomyłkę napisałam wymieszać obie mąki.
Może ktoś wie jak można poprawić ten przepis, bo nie widzę tu edytuj.