Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Pychotka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

To ciasto rozpływa się w ustach

Pychotka

Składniki:

Pychotka

 

 

  • Ciasto

 

  • cukier puder-3 łyżki
  • śmietana 36%-0,5 l
  • dżem porzeczkowy lub truskawkowy- 1 słoik
  • galaretka wiśniowa- 4 opak

 

  • Krem

 

  • proszek do pieczenia-1 łyżeczka
  • mąka- 1 szkl
  • jajka- 7 szt
  • cukier-1 szkl
  • czekolada gorzka
  • sól-szczypta

 

 

Sposób przygotowania:

Pychotka
BISZKOPT Ubić białka z cukrem na sztywno. Do ubitej piany dodać żółtka. Na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia . Ciasto piec 30 minut w 175 stop. KREM 2 galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody, gdy zaczną tężeć, wymieszać je z dżemem. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. 2 galaretki rozpuścić w 1 szkl wody, gdy stężeją, wymieszać je ze śmietaną. Biszkopt przekroić na pół, na pierwszą część biszkoptu wyłożyć dżem z galaretkami. Przykryć biszkoptem i wyłożyć na wierzch ciasta, śmietanę z galaretkami. Wierzch posypać startą czekoladą. Ciasto włożyć do lodówki.