Agusia74

Agusia74

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Pychotka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jedno z ciast im dłużej stoi tym jest smaczniejsze.

Pychotka

Składniki:

Pychotka

 

  • Ciasto:
  • 40 dkg mąki
  • 20 dkg margaryny
  • 15 dkg cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Pychotka
Wszystko posiekać nożem, zarobić ciasto i podzielić na 2 części. Jedną część upiec. Na drugą część dać :pianę ubita z 4 białek, 20 dkg cukru. Do piany wsypać szklankę pokrojonych orzechów i upiec . Ciasta pieczemy w temp ok 180 stopni przez ok 30 minut.Po upieczeni ciasto bez piany smarujemy powidłem na to dajemy krem ( zimny budyń utarty z masłem ) i na to ciasto z pianą i orzechami.

Tagi:

ciasto