Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Pysio

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

To ciasto jest właśnie dla ciebie

Pysio

Składniki:

Pysio

 

 

  • jajka 6 szt
  • mąka 1 szklanka
  • mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • ocet 1 łyżka
  • cukier 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • sok zielony pysio 4 szklanki
  • budyń waniliowy 3 opakowania cukier 0,5 szklanki
  • śmietana 30% 2 szklanki
  • żelatyna 4 łyżeczki
  • wiórki kokosowe 1 opakowanie

 

 

Sposób przygotowania:

Pysio
BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek Ubić białka z cukrem na sztywno, do ubitej piany dodawać po trochu żółtka,ocet i na końcu mąkę ziemniaczaną, mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Piec 25 minut w 180 stop. na dużej blasze. KREM Proszek budyniowy rozmieszać w 2 szkl soku. Pozostały sok zagotować z cukrem, wlać rozrobiony budyń. Gotować aż zgęstnieje. Żelatynę namoczyć, gdy napęcznieje rozpuścić, podgrzewając. Śmietankę ubić, połączyć z żelatyną. Ciasto przekroić na 2 placki, spodni placek posmarować gorącym budyniem, przykryć drugim biszkoptem, lekko docisnąć, wierzch i boki posmarować bitą śmietaną. Posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na 3 godz.

Tagi:

jajko jajka