Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Pysio

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepis dostałam od koleżanki

Pysio

Składniki:

Pysio

 

  • 0,5 szkl cukier,
  • 4 łyżeczki żelatyna,
  • 2 szkl śmietana 30%,
  • 3 opak budyń waniliowy,
  • 4 szkl sok zielony pysio,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 1 łyżka ocet,
  • 1 szkl mąka,
  • 6 szt jajka,
  • 1 łyżka mąka ziemniaczana,
  • 1 opak wiórki kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Pysio
BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek Ubić białka z cukrem na sztywno, do ubitej piany dodawać po trochu żółtka,ocet i na końcu mąkę ziemniaczaną, mąkę szymanowską wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Piec 25 minut w 180 stop. na dużej blasze. KREM Proszek budyniowy rozmieszać w 2 szkl soku. Pozostały sok zagotować z cukrem, wlać rozrobiony budyń. Gotować aż zgęstnieje. Żelatynę namoczyć, gdy napęcznieje rozpuścić, podgrzewając. Śmietankę ubić, połączyć z żelatyną. Ciasto przekroić na 2 placki, spodni placek posmarować gorącym budyniem, przykryć drugim biszkoptem, lekko docisnąć, wierzch i boki posmarować bitą śmietaną. Posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na 3 godz.

Tagi:

jajko jajka