Sposób przygotowania:
Pyszna karkówka z grilla
Na początku mięso należy dokładnie umyć i pokroić w plastry. Przygotowujemy marynatę. Czosnek obieramy z łupiny i do miseczki przeciskamy przez praskę, dodajemy zioła prowansalskie, oregano i bazylię. Następnie dodajemy musztardę oraz olej. Po to by zaprawa dobrze rozprowadziła się po mięsie dolewamy trochę wody i całość dokładnie mieszamy. Według uznania doprawiamy solą i pieprzem. Bierzemy kolejno plastry mięsa i z obu stron dokładnie nacieramy marynatą. Układamy mięso w garnku i odstawiamy do lodówki dla przegryzienia się ( na 24h) Tak przygotowane mięsko przekładamy na tackę aluminiową. Kiedy węgiel odpowiednio się rozpalił stawiamy tackę na grillu. Ważne jest żeby co jakiś czas mięso obrócić.Aby mięso ładnie się przypiekło na ostatnie ok. 10minut kładziemy je bezpośrednio na ruszcie. Mięso grillujemy do momentu aż złapie ładny kolor, oraz oceniamy jego miękkość.