Sposób przygotowania:
Pyszna kremówka
CIASTO: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę i starannie posiekać. Następnie dać jajko i żółtko - posiekać i na końcu śmietanę i skórkę z cytryny. Zarobić ciasto, podzielić na dwie części i każdą wałkować na grubość 3 mm. Każdy placek piec po 12 min. z tego pierwsze 5 min. na 200 stopni a później na 180 stopni. KREM: 1 litr mleka zagotować. Jajko i żółtka ubić mikserem z cukrem waniliowym i zwykłym cukrem. Mąkę rozmieszać w 0,5 litry mleka i dodać do ubitych jaj. Następnie całość wlewać na gotujące się mleko - stale mieszając. Gotować ok. 10 minut, uważać żeby się nie przypaliło. Powstałą masą posmarować placek. Przykryć drugim. Wierzch posypać cukrem pudrem. Teraz można kroić całość na kwadraciki wielkości 6x6cm.