Sposób przygotowania:
Pyszna pieczarkowa na warzywach i śmietanieWykonanie zupy pieczarkowej :
Do garnka wkładamy włoszczyznę ( seler ,por ,cebula ,marchew , pietruszka ). Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy , wkładamy skrzydełka z kurczaka i gotujemy na małym ogniu.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i wkładamy do naszego wywaru warzywnego. Gotujemy, aż zmiękną.
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, dodajemy do zupy kiedy już mamy ziemniaki miękkie. Dosalamy zupę i dodajemy odrobinę pieprzu mielonego białego do smaku.
Zupa nam dochodzi ( pieczarki już po 15 minutach są dobre). Na końcu wywar z zupy łączymy ze śmietaną ( do słoiczka wlewam łyżką wywar , dodaje śmietanę, mocno mieszam i przelewam do zupy, mam pewność, że nie będzie grudek).