Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa pieczarkowa 8

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna zupka pieczarkowa z dodatkiem warzyw.

Zupa pieczarkowa 8 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa pieczarkowa 8

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa 8
Marchew, cebulę, pieczarki, pietruszkę, seler i czosnek obrać, umyć, zetrzeć na grubych oczkach. Oliwę mocno rozgrzać, podsmażyć na niej starte warzywa, zalać litrem wody. Dodać liścia laurowego, ziele angielskie, kucharka i szczyptę pieprzu. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu 40 minut. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Śmietanę wymieszać z połową szklanki wywaru, wlać do zupy. Zagotować. W razie potrzeby doprawić.
Zupa pieczarkowa 8
Starte na grubych oczkach warzywa podsmażamy.
Zupa pieczarkowa 8
Zalewamy wodą, dodajemy ziele i liść laurowy.
Zupa pieczarkowa 8
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekaną natkę.