Sposób przygotowania:
Pyszna pizza Gosi
Mąkę wsypujemy do miski i wlewamy olej. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy do mąki. Zagniatamy ciasto i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkowujemy i przekładamy na natłuszczoną formę od tortownicy. Przygotowujemy sos: Do szklanki wlewamy 25 ml wody, 0,5 łyżki oliwy i dodajemy koncentrat. Całość mieszamy i przyprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi oraz przyprawą do pizzy. Sosem smarujemy ciasto. Parówki kroimy w plasterki na skos i układamy na cieście. Różyczki brokuła gotujemy do miękkości w osolonej wodzie (gotujemy już je wcześniej). Odcedzone układamy na cieście. Paprykę kroimy w małe paski, a por drobno siekamy, posypujemy pizzę. Na koniec posypujemy całość starym żółtym serem. Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.