Sposób przygotowania:
pyszna pomidorówka
1.zrobić wywar jak na rosół.gdy będzie gotowy przecedzić przez sito tak by został sam rosół. 2.pomidory sparzyć obrać ze skórki o dusić na maśle i z odrobina rosołu ,aż będzie z nich przecier.(jak jednak zostaną większe kawałki to zmiksować blenderem) 3.kiełbasę kroimy w kostkę lub paseczki (ja robię oba sposoby na raz) 4.odlewamy do pojemniczka trochę rosołu i kilka łyżek wywaru z pomidorów,dodajemy do tego przecier,i dobrze rozmieszać trzepaczką,następnie dodać ciepłą śmietanę i wymieszać ponownie.odstawić. 5.ryż ugotować osobno. 6.gdy wszystkie składniki są gotowe wrzucamy do gotującego się rosołu przecedzone przez sito bądz zmiksowane pomidory,następnie kiełbasę i ryz jak i przecier pomidorowy ze śmietana.przyprawić pieprzem sola magi,liść laurowy ziele angielskie.według swojego gustu.
Andrzej20l