Sposób przygotowania:
Pyszna szarlotka
Margarynę posiekać z cukrem, dodać do niej żółtka jajek, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szybko zagnieść ciasto, następie podzielić je na dwie części i jedną schłodzić, a drugą zamrozić. Jabłka po obraniu zważyć ma ich być 1 kg i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, dodać do nich cukier i suchy kisiel, dokładnie wymieszać. Białka jajek ubić i ostrożnie wymieszać z jabłkami. Formę do pieczenia ( 33 cm na 22 cm) wysmarować tłuszczem i na dnie wyłożyć schłodzone ciasto na nim rozsmarować cała masę z jabłek i po wierzchu posypać startym na tarce zamrożonym ciastem. Piekarnik nagrzać do 180 st i piec ciasto około 60 minut po upieczeniu dokładnie wystudzić i przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
msewka
iziona
Takie właśnie jest, szczerze polecam :)