Sposób przygotowania:
Szarlotka dyniowo-jabłkowa Eli
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko.Białka ubić na sztywno,dodać cukier i dalej ubijać.Do piany dodać żółtka i jeszcze ubijać.Do masy dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać.Blachę prostokątną wyłożyć papierem do pieczenia.Ciasto wylać na blachę i piec przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C.Biszkopt najlepiej upiec poprzedniego dnia.Dynię pokroić w kostkę,włożyć do garnka,wlać 250 ml wody i dusić pod przykryciem,co jakiś czas mieszając.Do dyni dodać margarynę,cukier,imbir i jeszcze chwilę razem dusić.Dynię zmiksować blenderem,dodać galaretki pomarańczowe,wymieszać i ostudzić.Biszkopt przekroić na dwa placki.Na dolny placek wyłożyć masę dyniową i włożyć do lodówki żeby masa zastygła.Jabłka pokroić w kostkę,dolać100 ml wody i dusić pod przykryciem aż część jabłek się rozpadnie,co jakiś czas mieszając.Do jabłek dodać margarynę,cynamon i jeszcze chwilę dusić razem.Do gorącej masy jabłkowej dodać galaretki cytrynowe,wymieszać i ostudzić.Masę jabłkową wyłożyć na zastygniętą masę dyniową,przykryć drugim plackiem i znowu włożyć do lodówki żeby wszystko zastygło.Cukier puder utrzeć razem z sokiem z cytryny (lukier musi być dość gęsty) i polać górę szarlotki.Szarlotkę pokroić na porcje.Smacznego!