Sposób przygotowania:
Pyszna tortilla dla każdego
1. Myjemy warzywa, obieramy ogórek(jeśli jest taka potrzeba).
2. Paprykę tniemy w słupki, ogórek w połówki plastrów, pomidory w niewielką kostkę i cebulę szatkujemy w duże kawałki.
3. Mięso kroimy na niewielkie kawałki, przekładamy do miseczki i zalewamy przyprawą curry wymieszaną z niewielką ilością oleju, smażymy na rozgrzanej patelni.
4. Pod koniec smażenia mięsa dodajemy odsączoną czerwoną fasolę z puszki.
5. Przygotowujemy sos czosnkowy: jogurt naturalny i majonez łączymy w równej proporcji, dodajemy nieco ketchupu i dodajemy zmielony ząbek czosnku.
6. Placek tortilli podgrzewamy w mikrofalówce.
7. Placek smarujemy niewielką ilością sosu, dodajemy warzywa i mięso. Całość ponownie polewamy sosem i zwijamy w rulon.
8. Aby przekąska nie przeciekała - owijamy ją folią aluminiową.
Smacznego!
2. Paprykę tniemy w słupki, ogórek w połówki plastrów, pomidory w niewielką kostkę i cebulę szatkujemy w duże kawałki.
3. Mięso kroimy na niewielkie kawałki, przekładamy do miseczki i zalewamy przyprawą curry wymieszaną z niewielką ilością oleju, smażymy na rozgrzanej patelni.
4. Pod koniec smażenia mięsa dodajemy odsączoną czerwoną fasolę z puszki.
5. Przygotowujemy sos czosnkowy: jogurt naturalny i majonez łączymy w równej proporcji, dodajemy nieco ketchupu i dodajemy zmielony ząbek czosnku.
6. Placek tortilli podgrzewamy w mikrofalówce.
7. Placek smarujemy niewielką ilością sosu, dodajemy warzywa i mięso. Całość ponownie polewamy sosem i zwijamy w rulon.
8. Aby przekąska nie przeciekała - owijamy ją folią aluminiową.
Smacznego!