Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 742]

Pyszna zarzucajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka zupa doskonale smakuje zarówno od razu po przygotowaniu, jak i następnego dnia. Jest bardzo pożywna.

Pyszna zarzucajka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pyszna zarzucajka

 

Sposób przygotowania:

Pyszna zarzucajka
Mięso myjemy i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.

Gotujemy przez około półtorej godziny. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę i pietruszkę startą na tarce jarzynowej. Gotujemy pół godziny.

Wrzucamy odciśniętą i pokrojoną kapustę kiszoną. Gotujemy 20 minut.

Boczek kroimy w kostkę i smażymy, aż się zarumieni. Wrzucamy boczek do zupy, a na tłuszcz, który się wytopił, wsypujemy mąkę, podsmażamy i dodajemy zasmażkę do zupy.

Przyprawiamy zupę majerankiem, pieprzem i solą i gotujemy jeszcze kilka minut.
Pyszna zarzucajka
Mięso myjemy i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.
Pyszna zarzucajka
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę i pietruszkę startą na tarce jarzynowej.
Pyszna zarzucajka
Wrzucamy odciśniętą i pokrojoną kapustę kiszoną.
Pyszna zarzucajka
Wrzucamy boczek do zupy, a na tłuszcz, który się wytopił, wsypujemy mąkę, podsmażamy i dodajemy zasmażkę do zupy.