Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zarzucajka Ilony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna zupa zimową porą.

Zarzucajka Ilony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zarzucajka Ilony

 

Sposób przygotowania:

Zarzucajka Ilony
Żeberka myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy ziele, liść laurowy, pieprz ziarnisty i gotujemy. Kapustę białą i kapustę pekińską szatkujemy. Marchewkę kroimy w cienkie plasterki, pietruszkę ścieramy na tarce jarzynowej. Warzywa dodajemy do wywaru i gotujemy około 15 minut, następnie dodajemy kiszoną kapustę. Możemy ją wcześniej przelać wodą, jeśli jest zbyt kwaśna. Ziemniaki po obraniu kroimy w kostkę i gotujemy oddzielnie. Gdy będą miękkie przekładamy je do zupy. Cebulę i czosnek siekamy. Kiełbasę kroimy w plasterki. Na oleju podduszamy cebulkę z czosnkiem, następnie dodajemy kiełbaskę i podsmażamy. Zawartość patelni przekładamy do zupy i gotujemy kilka minut. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy zupę do smaku solą oraz pieprzem. Zupę możemy podać z kleksem śmietany.
Zarzucajka Ilony
Białą kapustę i kapustę pekińską szatkujemy.
Zarzucajka Ilony
Marchewkę kroimy w plasterki, pietruszkę ścieramy na tarce.
Zarzucajka Ilony
Do gotujących się warzyw dodajemy kapustę kwaszoną.
Zarzucajka Ilony
Na patelni podsmażamy cebulkę oraz kiełbasę.