Sposób przygotowania:
Pyszna zupka z awokado
Na początku ziemniaki i białą cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka.Zalej olejem i usmaż warzywa na złoty kolor.Dodaj mleko i bulion warzywny.
Następnie przykryj garnek pokrywką i gotuj 20 minut.Ugotowane zmiksuj blenderem z miąższem z półtora awokado na jednolitą,gładką masę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dorzuć do zupy.Gotuj do momentu aż się rozpuści. Pozostałe obrane awokado pokrój w cienkie plasterki i skrop je sokiem z cytryny. Posłużą one jako dekoracja talerzy z zupą.Smacznego.
Następnie przykryj garnek pokrywką i gotuj 20 minut.Ugotowane zmiksuj blenderem z miąższem z półtora awokado na jednolitą,gładką masę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dorzuć do zupy.Gotuj do momentu aż się rozpuści. Pozostałe obrane awokado pokrój w cienkie plasterki i skrop je sokiem z cytryny. Posłużą one jako dekoracja talerzy z zupą.Smacznego.