Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto 2
Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę na sztywno, dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać na końcu dodać cukier. Wymieszać mąkę z proszkiem, wsypać na sito i dodać do masy jajecznej. Wylać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i upiec biszkopt. Mleko podzielić, większą połowę, zagotować, w mniejszej rozkłócić żółtka, dodać cukier, wlać na gotujące się mleko. Masło rozetrzeć w makutrze i dodawać po łyżce wystudzonego budyniu, ciągle ucierać. Masę wyłożyć na ostudzony biszkopt. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijać, na końcu wlać przestudzoną żelatynę, wymieszać i od razu wylać na masę. Margarynę roztopić, dodać wodę, cukier i kakao. Chwilkę pogotować, przestudzić i polać ciasto.