Sposób przygotowania:
Pyszne gołąbki Solińskie
1/4 głowy kapusty kroimy bardzo drobno .Wkładamy do garnka z wodą i gotujemy 3 min .Odcedzamy i studzimy Ryż gotujemy w osolonej wodzie 2szkl wody na 1 szkl ryżu .Po ugotowaniu pozostawiamy do ostygnięcia.Cebulę siekamy drobno . Łączymy z sobą mięso mielony ,zimną posiekaną kapustę i zimny ryż . Dodajemy posiekaną cebule i 2 całe jajka.Doprawiamy solą,pieprzem i przyprawą w płynie. Formujemy podłużne kotleciki obtaczamy w mące i smażymy na oleju na złoto .Usmażone przekładamy do brytwanki z zagotowanym bulionem z kostki i gotujemy pod przykryciem ok 15 min .
Robimy sos pomidorowy . W garnku rozpuszczamy masło dodajemy przecier podsmażamy .Zalewamy wodą ,doprawiamy sola ,przyprawa w płynie i pieprzem . Zagotowujemy zaciągamy śmietaną z mąką .
Robimy sos pomidorowy . W garnku rozpuszczamy masło dodajemy przecier podsmażamy .Zalewamy wodą ,doprawiamy sola ,przyprawa w płynie i pieprzem . Zagotowujemy zaciągamy śmietaną z mąką .