Sposób przygotowania:
Pyszne kotlety ziemniaczano-pieczarkowe
Pieczarki świeże obrać z łupinki i drobno posiekać, na oleju podsmażyć cebulę drobno pokrojoną, wsypać pieczarki i smażyć do odparowania płynu co jakiś czas zamieszać.
Ugotowane ziemniaki lub z dnia poprzedniego przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić w maszynce do mięsa.
Ziemniaki, pieczarki, jajko, sól, pieprz mielony, tartą bułkę, mąkę ziemniaczaną, wyrobić ręką wszystko razem. Zwilżonymi dłońmi formować nie za grube kotlety.
Kłaść na gorący olej i spłaszczyć je na wierzchu, smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.
Jogurt, śmietanę, cukier, pieprz mielony, sól, ocet winny wymieszać i dodać opłukane, osuszone liście sałaty.
Ugotowane ziemniaki lub z dnia poprzedniego przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić w maszynce do mięsa.
Ziemniaki, pieczarki, jajko, sól, pieprz mielony, tartą bułkę, mąkę ziemniaczaną, wyrobić ręką wszystko razem. Zwilżonymi dłońmi formować nie za grube kotlety.
Kłaść na gorący olej i spłaszczyć je na wierzchu, smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.
Jogurt, śmietanę, cukier, pieprz mielony, sól, ocet winny wymieszać i dodać opłukane, osuszone liście sałaty.
DorciaNN
ziutula
ziutula