Sposób przygotowania:
Pyszne leczo z cukinią.
1. Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę, czosnek posiekałam drobniutko, wszystko przesmażyłam na rozgrzanym w niskim garnku oleju. 2. W tym czasie paprykę umyłam i pokroiłam (w kostkę), to samo zrobiłam z cukinią - nie zdejmowałam skórki.Pieczarki pokroiłam w plasterki. Pomidory obrałam i dowolnie podzieliłam na cząstki. 3. Gdy cebula już się zeszkliła, dodawałam kolejno wszystkie warzywa, pomieszałam i dusiłam na małym ogniu. 4. Następnie kiełbasę pokroiłam w półplasterki i podsmażyłam osobno na patelni. Gdy była gotowa, dodałam ją do warzyw, ponownie pomieszałam i zalałam pomidorami z puszki. 5. Całość musiała się dusić do momentu, aż warzywa zmiekną, dlatego w międzyczasie podlewałam leczo sokiem pomidorowym. Od czasu do czasu mieszałam. 6. Przed końcem przygotowywania dodałam pesto i przyprawiłam do smaku.